Collegium Medicum Uniwersytetu Mikołaja Kopernika w Toruniu, we współpracy z Bydgoskim Stowarzyszeniem Miłosierdzia św. Wincentego à Paulo, organizuje zbiórkę drobnych tekstyliów dla osób potrzebujących. Inicjatywa ma na celu wsparcie osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej, szczególnie w okresie zimowym.
W ramach zbiórki przyjmowane są czapki, szaliki, rękawiczki oraz skarpety – zarówno nowe, jak i używane, pod warunkiem, że są czyste i w dobrym stanie.
Termin zbiórki: od 20 do 23 stycznia br.
Miejsca zbiórki:
- Dział Promocji i Komunikacji Collegium Medicum, budynek dydaktyczny patomorfologii, parter, pokój 04
- Budynek A, ul. Jagiellońska 13–15, parter, pokój 04
- Budynek F, ul. Jagiellońska 13–15, III piętro, pokój 66
Zachęcamy pracowników, studentów i doktorantów Collegium Medicum do włączenia się w akcję i podzielenia się ciepłem z osobami potrzebującymi. Przekazana odzież może realnie pomóc w poprawie komfortu życia w okresie zimowym.
Wierzymy, że los osób potrzebujących nie jest obojętny pracownikom Collegium Medicum UMK, którzy już wielokrotnie angażowali się w działania pomocowe i wspierali podobne inicjatywy.
W wyznaczonych miejscach pojawią sie również pojemniki, do których wszystkie osoby wspierające zbiórkę będą mogły wrzucić kartkę z danymi kontaktowymi (wśród tych osób, HR rozlosuje nagrody).
Zbiórkę koordynuje Dział Promocji i Komunikacji CM we współpracy z Działem Spraw Personalnych CM oraz Działem Radców Prawnych CM.